Tillverka eller köp en spark

En sparkstötting tillverkas av trä och metall eller stål. Om man är lite händig kan det gå utmärkt att tillverka sin egen spark om man har möjlighet att köpa in material, men det går såklart också bra att köpa en spark.

Bygga och modifiera spark

Har man tillgång till längre, smala stålskenor eller medar kan man böja till dem i framkant. Man kan sedan fästa en stol på medarna och montera två extra, bredare handtag på stolens ryggstöd. Stolen förankras sedan med två smala reglar eller lister i sparkens framkant.

Ibland kan det också vara så att man behöver modifiera en spark. Ett väldigt litet barn kan ha svårt att sitta kvar på en vuxenspark. Då kan man fästa en barnstol på sparken för att barnet ska sitta säkert. Det underlättar transporten och man riskerar inte att barnet ramlar av och slår sig. Givetvis kan man modifiera sin spark lite som man själv vill. Man kan sätta dit en ringklocka, bygga till en korg för transport av olika saker, sätta dit ett extra säte vid behov och mycket annat. Det är bara den egna händigheten och fantasin som sätter gränser.

Var kan man köpa en spark?

Att få tag i en spark mitt i sommaren är inte alltid så lätt. Det är inte heller alla mindre butiker som har dem mitt i vintern. Dock brukar lantbutiker som Granngården eller Lantmännen ha sparkar året om även om de kan behöva beställas. Ett säkert kort är att leta online – där brukar man kunna beställa sparken med hemleverans och sedan kan man bara montera den. Bor man i norra delen av Sverige kan flera sportbutiker också ha sparkar.