Åka spark med små barn – tips

Att åka spark är ett vinternöje som allt fler börjar intressera sig av. Sparken har sedan länge varit en mycket användbar uppfinning för att ta sig fram på både snö och is. Idag finns det de som använder sparken som transportmedel till och från skola eller arbete, men de finns också de som åker spark just för att det är roligt.

Åker du spark med äldre barn behöver du sällan oroa dig för att de ska falla av. Sitsen är oftast mycket bekväm och ibland utrustad med handtag och ryggstöd. Ska du däremot åka spark med ett mindre barn kan du behöva ta del av våra smarta tips för att den lilla ska sitta tryggt.

Bästa tipsen för sparkturen med bebis

Spark åker du under vinterhalvåret och därför är det viktigt att både du och bebisen klär er varmt. Vi rekommenderar att du investerar i en vinterjacka dam som håller dig riktigt varm och torr under många timmar. Hos NK hittar du ett bra utbud av vinterjacka för dam som är designade för de allra lägsta temperaturerna och som är både korta och långa i sin design. Kom ihåg att även klä ditt barn riktigt varmt om du planerar att vara ute länge.

Bebis 0-12 månader – Har du ett mycket litet barn som ska med på sparkturen kan du med fördel använda dig av det vanliga babyskyddet. Barnet sitter tryggt och bekvämt i skyddet och du behöver bara se till att fästa det på sparkens sits. Använd gärna ordentliga spännband för att förhindra att den glider.

Barn 12-24 månader – Lite större barn har oftast bättre balans, men inte lika bra balans som en femåring. Vill du sparka tryggt tillsammans med din lilla kan en barnmatstol med kapade ben vara lösningen. Du sågar bara av benen och fäster sedan sittdelen på sparkens sits. Även här kan du använda dig av spännband, samt ett glidskydd mellan barnstolen och sparkens sits.